Bandenservice Emmen - dé banden specialist

Bij Fastfitter in Emmen zijn wij gespecialiseerd in het vervangen van banden voor jouw auto. Zo kunnen wij uitstekend inschatten of jouw banden aan vervanging toe zijn of dat ze nog even mee kunnen. 

Wanneer autobanden vervangen?

Ten eerste is het belangrijk om de banden regelmatig te laten controleren. Zowel op profieldiepte als de bandenspanning. Door regelmatig de banden te contoleren, kan de levensduur verlengt worden. Bovendien blijven gevaarlijk situatie beperkt. 

Om te bepalen of banden vervangen moeten worden, kijken wij zoal naar de profieldiepte. Deze moet minimaal (wettelijke eis) 1,6 mm diep zijn. Echter adviseren wij om banden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm of minder diep. 

Bovendien heeft een band slijtage indicatoren, namelijk TWI (Tread Wear Indicator). Wanneer de autoband versleten is tot deze indicatoren, betekent het dat de autoband de minimale profieldiepte heeft bereikt. 

Banden uitlijnen in Emmen 

Ook kunnen wij voor de uitlijning van jouw banden en wielen zorgen. Dit is belangrijk om de levensduur van de autobanden te verlengen. Bij verkeerde uitgelijnde banden kunnen banden veel sneller slijten dan wanneer ze recht uitgelijnd zijn. 

Het uitlijnen is een precisie werkje, waarbij de auto op de brug wordt geplaatst. Middels het meten van de juiste graden kunnen we de wielstanden aanpassen en verbeteren. 

Wij helpen jou graag! 

Heb je hulp nodig bij het vervangen van banden, heb je nieuwe banden nodig of wil je de banden uit laten lijnen? Kom dan langs bij Fastfitter in Emmen. Maak telefonisch een afspraak of kom langs! 
 
Openingstijden
Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 20.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag  09.00 - 18.00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten