Bandenservice Emmen - dé banden specialist

Bij Fastfitter in Emmen zijn wij gespecialiseerd in het vervangen van banden voor jouw auto. Zo kunnen wij uitstekend inschatten of jouw banden aan vervanging toe zijn of dat ze nog even mee kunnen. Maar behalve het vervangen van autobanden doen wij nog meer! 

Wanneer autobanden vervangen?

Ten eerste is het belangrijk om de banden regelmatig te laten controleren. Zowel op profieldiepte als de bandenspanning. Door regelmatig de banden te contoleren, kan de levensduur verlengt worden. Bovendien blijven gevaarlijk situatie beperkt. 

Om te bepalen of banden vervangen moeten worden, kijken wij zoal naar de profieldiepte. Deze moet minimaal (wettelijke eis) 1,6 mm diep zijn. Echter adviseren wij om banden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm of minder diep. 

Bovendien heeft een band slijtage indicatoren, namelijk TWI (Tread Wear Indicator). Wanneer de autoband versleten is tot deze indicatoren, betekent het dat de autoband de minimale profieldiepte heeft bereikt. 

Zelf doen of laten doen?

Je kunt er voor kiezen om banden zelf te verwisselen. Echter is het een tijdrovende klus. Mocht je ervoor kiezen om de banden zelf te verwisselen, zorg dan dat je de juiste materialen hebt. Zo heb je een bandenspanningsmeter, profieldieptemeter, krik en dop/kruissleutel nodig. Dit kan een grote investering zijn als je dit zelf moet kopen. 

Een belangrijke voordeel van het uitbesteden van het banden verwisselen is de veiligheid. Zowel de veiligheid tijdens het verwisselen van de banden als tijdens het rijden na de bandenwisseling. Zo hebben bandenspeciaalzaken de juiste materialen in huis om het veilig te vervangen, waardoor ongelukken worden voorkomen. Bovendien controleert een autobandenspecialist direct de profieldiepte van de banden en worden banden voor je uitgelijnd

Banden en brandstofverbruik

Autobanden hebben invloed op het brandstofverbruik. Zo heeft aerodynamica, slip en bandendruk invloed op het verbruik van brandstof. Wil je autobanden met een laag brandstofgebruik? Kies dan voor autobanden van klasse A. Het label met de Klasse erop wordt getoond op de autoband. Hoe hoger de klasse, des te meer brandstofverbruik.  


Bovendien zegt het label ook iets over de veiligheid. Hierbij moet je denken aan de grip, het remvermogen op natte en droge wegen en aquaplanning. Maar ook zegt het label iets over geluidsproductie. Zo kan er groot verschil tussen het type autoband zitten. 

Banden uitlijnen in Emmen 

Ook kunnen wij voor de uitlijning van jouw banden en wielen zorgen. Dit is belangrijk om de levensduur van de autobanden te verlengen. Bij verkeerde uitgelijnde banden kunnen banden veel sneller slijten dan wanneer ze recht uitgelijnd zijn. 

Het uitlijnen is een precisie werkje, waarbij de auto op de brug wordt geplaatst. Middels het meten van de juiste graden kunnen we de wielstanden aanpassen en verbeteren. 

Je kunt ook zelf band uitlijnen. Echter heb je hier de juiste middelen voor nodig. Bovendien is het zoals gezegd een precisie werk, wat dus om de juiste kennis en ervaring vraagt. Doordat wij dagelijks banden verwisselen en uitlijnen, is het verwisselen en uitlijnen van uw autobanden bij ons in de juiste handen. Het uitlijnen van jouw auto doen wij al vanaf €49,95! 

Wij helpen jou graag! 

Heb je hulp nodig bij het vervangen van banden, heb je nieuwe banden nodig of wil je de banden uit laten lijnen? Kom dan langs bij Fastfitter in Emmen. Maak telefonisch een afspraak of kom langs! 
 
Openingstijden
Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 20.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag  09.00 - 18.00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten


 


Fastfitter Bandenservice

Ons nieuwe adres: Pionierweg 17A
7826TA Emmen
0591-628930